+31 (0)77 - 466 14 43 Kunnen wij u helpen? Bel ons gerust!

Vergunningen

Over het algemeen mag men een bijgebouw plaatsen zonder vergunning, met een maximale oppervlakte van 30m² en een maximale hoogte van 3 meter.

Dit geld voor plaatsing in de zij of achtertuin. Woont u op de hoek van de straat dan geldt meestal de regel dat u 1 meter van de grens af moet blijven. Echter hier zijn ook uitzonderingen voor. Informeer hier bij uw gemeente voor.

In het buitengebied gelden vaak afwijkende regels, Hier mag men meestal groter bouwen dan binnen de bebouwde kom.

Mocht u twijfelen doe dan de vergunningscheck op www.omgevingsloket.nl. Echter deze is niet altijd betrouwbaar. Informeer naar de mogelijkheden bij uw gemeente deze kunnen u altijd informeren wat u vergunningsvrij mag bouwen.

Een bouwvergunning nodig

Heeft u een vergunning nodig, dan kan Van de Munckhof een tekening voor u laten maken tegen een vergoeding die geschikt is voor de aanvraag van een vergunning. Ook is het mogelijk dat de gemeente u vraagt om een sterkteberekening, dit is een constructieberekening om de stevigheid van het bouwwerk te bepalen. Deze berekening kunt u zelf regelen of door ons laten verzorgen. Een sterkteberekening kan soms een flinke kostenpost zijn, omdat u dit door een gespecialiseerd bureau moet laten uitvoeren.